Historie van het Retrokoor

Hoe het begon.......

Toen wijkcentrum De Gravin in 2012 van start ging, bestond er al een seniorenkoor o.l.v. Johan den Hoedt. Elke woensdagmorgen werd met elkaar gezongen, maar na verloop van tijd verminderde het ledental en kwam geen nieuwe aanwas, waardoor dit koor begin 2015 werd opgeheven.

Op 8 mei 2015 besloten 5 vrijwilligers van De Gravin (Jaap, Henny, Marjolein, Bernadette en Eve) een nieuw koor te vormen, wederom o.l.v. Johan. Het moest een Retrokoor worden, dat liedjes van vroeger in een soort revue zou presenteren. Leden werden geronseld, ordners werden aangeschaft, de verzen op papier gezet en na veelvuldig oefenen werd succesvol voor publiek opgetreden.

Jaap had inmiddels het dirigeerstokje overgenomen en de revue-aspiraties werden verruild voor een gevarieerder repertoire met Wil van Halen als hoofd van de liedjescommissie. Het ledental groeide gestaag en vele gezellige muzikale middagen/avonden volgden.

Helaas moest De Gravin op 8 oktober 2021 haar deuren sluiten, maar het Retrokoor ging onversaagd verder, nu in de Maranathazaal van De Rank in Dubbeldam.

Nee, de gave van de zangkunst of een talent om te acteren was en is absoluut niet noodzakelijk. Plezier en vriendschap stonden en staan nu in 2023 nog steeds hoog in het vaandel.

Kom gerust eens meezingen op de donderdagmiddag. We starten dan om 14.00 uur in De Rank.


Musical 2016, wachtend op de bruid
Musical 2016, wachtend op de bruid
Onder moeders paraplu
Onder moeders paraplu
December 2017
December 2017